The status quo was an assortment of 40, 120 and 160 GB<br>IDE PATA drives attached to Promise Ultra 133TX controllers<br>on a Pentium II/III generation BX chipset machine.  I was<br>able to boot with grub from a 120GB disk having a small /boot partition<br>
and Linux software raid.  I've had this set up for years, starting<br>with a collection of 20 GB and 40GB, and as storage needs<br>grow, I upgrade disks.<br><br>I recently decided to switch to a pair of 320GB drives rather than<br>
running 5 drives, and perhaps save on power bill a little too.<br>I booted in single user mode and used find piped to cpio to<br>copy each partition to the new md devices.  I chrooted<br>to the new root system and ran grub - the usual sequence of<br>
<br>device (hd0) /dev/hde<br>root (hd0,0)<br>setup (hd0)<br><br>Grub shows it is successful finding the stages and so on.<br><br>On booting, both 320GB drives are visible to the Promise controller,<br>and then the motherboard shows it will boot from a SCSI<br>
device (as usual for PCI controller) and nothing else happens.<br>I don't get a "GRUB" or a "GR" or nada.  I've been through<br>the routine a few times in case I had made a typo or<br>missed a step, using the rescue mode of Debian 4.0,<br>
chroot to my mounted new mdadm device and run<br>grub or grub-install again from within there.  Indications<br>from grub setup is that things went well.  On boot, I still get<br>no hint there is a boot loader, nor do I get a message<br>
from the BIOS that there was no OS to load.<br><br>I makes me think there is a size limitation going on with the BIOS<br>or something like it.  One other little change is that I used to<br>have a dedicated /boot partion of a few megs in size, and now<br>
I just have a root partition with /boot on it, which is 9 GB in size.<br><br>I'm not getting as far as seeing the kernel, so I don't think it<br>matters what version of that I'm running, but it is 2.6.18 something.<br>
<br>The rescue disk can see the whole size of the disk OK, but I'm not<br>sure if the Promise BIOS could be getting into trouble.<br>I'm running the latest firmware for the Promise controller.<br><br>Has anyone seen anything like this before?<br>
<br>--Donald<br><br>